Information angående oregistrerade kontantkort

  Från och med 1 februari 2023 kommer du inte längre ha möjlighet att ha ditt kontantkort oregistrerat/anonymt. Detta gäller inte bara hos hallon utan hos alla operatörer, och beror på en ny lag för att bekämpa brott. Du kan läsa mer om lagen på PTS hemsida. Vi har på denna sida samlat nyttig information samt vanliga frågor och svar kring den nya lagen som trädde i kraft under 2022. 

  Vad innebär det för dig som har ett oregistrerat kontantkort idag?

  Det innebär att du innan den 1 februari 2023 kommer behöva registrera ditt kontantkort på https://www.hallon.se/kontantkort. Om du inte registrerar ditt kontantkort innan dess kommer det att stängas ned och du kommer inte kunna använda numret framöver. 

  Du vet väl att du kan skaffa abonnemang hos hallon helt utan bindningstid eller uppsägningstid?

  Om du registrerar ditt kontantkort hos hallon kan du snabbt och enkelt omvandla ditt kontantkort till ett abonnemang. 

  Det finns många fördelar med att ha ett abonnemang hos hallon, och just nu får du som registrerar ditt kontantkort och omvandlar det till ett abonnemang dessutom ett kanonerbjudande av oss.

  Erbjudandet appliceras automatiskt 1 februari om du byter till ett abonnemang via Mina sidor. Riktigt bra, eller hur?

  Vanliga frågor & svar

  Vad händer om jag inte registrerar mitt kontantkort?
  Om du inte väljer att registrera ditt kontantkort innan 31 januari 2023 kommer ditt kontantkort och tillhörande nummer att avslutas den 31 januari.

  Varför betalar jag fullt pris efter att ha bytt till abonnemang?Om du valt att skaffa ett abonnemang hos oss kommer rabatten som utlovat automatiskt appliceras på ditt abonnemang den 1 februari. Först då kan du se rabatten på din månadsbetalning.

  Hur skaffar jag abonnemang istället?
  Om du vill skaffa ett abonnemang hos hallon istället börjar du med att registrera ditt kontantkort. Därefter kan du omvandla ditt kontantkort till ett abonnemang genom att logga in på Mina sidor. 

  Du får dessutom en grym rabatt om du registrerar dig och byter till ett abonnemang innan 31 januari 2023.

  Varför måste jag registrera mitt kontantkort?
  Det har kommit en ny lag som innebär att du som konsument inte längre får ha ditt kontantkort anonymt/oregistrerat hos någon operatör efter den 1 februari 2023. Om du är nyfiken kan du läsa mer på PTS hemsida.

  Hur hanterar ni mina personuppgifter?
  För Hallon är det mycket viktigt att du känner dig trygg med att vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande integritetsskyddslagstiftning. Hallon omfattas både av Dataskyddsförordningens regler om behandling av personuppgifter och av de regler om integritet som följer av reglering om elektronisk kommunikation. Du kan läsa hela vår integritetspolicy här. 

  Kan jag skaffa ett abonnemang istället?
  Såklart, det går jättebra! Om du vill skaffa ett abonnemang hos hallon och behålla ditt kontantkortsnummer börjar du med att registrera ditt kontantkort. Därefter kan du omvandla ditt kontantkort till ett abonnemang genom att logga in på Mina sidor. 

  Du får dessutom en grym rabatt om du registrerar dig och byter till ett abonnemang innan 31 januari 2023.


  Jag har inget svenskt personnummer, vad gör jag?
  Du måste ha ett svenskt personnummer för att registrera ditt kontantkort hos oss. Du kommer därför inte ha möjlighet att behålla ditt nummer hos oss. 

  Jag har skyddad identitet, vad gör jag?
  Om du har skyddad identitet har vi tyvärr inte möjlighet att teckna abonnemanget i ditt personnummer. Du kommer därför inte ha möjlighet att behålla ditt nummer hos oss. 


  Jag är inte 18 år, hur gör jag?
  Om du inte är myndig behöver en målsman registrera kontantkortet i sitt personnummer. 

  Hur hittar jag telefonnumret till mitt mobila bredband?
  Du hittar mer information om var du kan hitta ditt nummer här. 

  Kan jag skriva mitt kontantkort på mitt företag?
  Nej, du kan bara ha ditt kontantkort som privatkund hos oss idag. Om du vill skriva numret på ett företag behöver du skaffa ett företagsabonnemang. 

  Jag vill vara anonym på nummerupplysningen, kan jag ändå registrera mig?
  Absolut. Alla våra abonnemang är automatiskt inställda på att inte synas på nummerupplysningen. Så om du vill att ditt nummer ska synas på diverse nummerupplysningssajter behöver du själv aktivera det genom att kontakta sajterna du vill synas på.

  Varför ska jag byta till abonnemang istället för kontantkort
  Det finns många fördelar med att ha ett abonnemang hos hallon:

  • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
  • Snabb, enkel & automatisk kortbetalning
  • Spara oanvänd surf

  Just nu får du som registrerar ditt kontantkort och omvandlar det till ett abonnemang dessutom ett kanonerbjudande av oss.