Gå direkt till huvudinnehållet

Utlandspriser

Det kostar olika mycket att ringa, messa och surfa beroende på var i världen du befinner dig, var den du ringer eller messar befinner sig och om det är du som ringer upp eller blir uppringd.

Krångligt? Ja, tyvärr. Men just därför har vi skapat den här sidan som förklarar hur det ligger till.

Sweden
När du befinner dig i Sverige

Samtal och SMS inom Sverige ingår. Det kostar däremot extra att ringa och skicka SMS till utlandet. 

Eu
När du befinner dig i EU/EES

Du kan surfa precis som hemma upp till din prisplans EU-surfgräns. Samtal och SMS inom EU/EES (inklusive hem till Sverige!) kostar inget extra.

Smart Kostnad X3
Smart kostnadskontroll

Visste du att du kan spärra internationella samtal och andra betaltjänster? Det gör du lätt som en plätt inne på Mina sidor.

Vad gäller för olika länder?

Välj land här nedan för att se våra priser. Du kan också ladda ner vår mastodont-PDF med alla utlandspriser.

Surfpass
Surfpass ger dig ett förmånligt paketpris på surf. När du anlänt till landet får du ett SMS med instruktioner om hur du kan köpa Surfpass via SMS. Surfpass gäller i 30 dygn.

Läs mer om våra tilläggstjänster.

Vad ska jag tänka på om jag är nära en landsgräns?

Om du befinner dig i utlandet inom EU/EES men nära en landsgräns som inte ingår i EU/EES (till exempel i något av länderna som gränsar mot grannlandet Schweiz), då finns det risk att mobilnätstäckningen för en operatör i grannlandet sträcker sig över landsgränsen och in i landet där du befinner dig.

Kontrollera vilken operatörs nät din telefon är uppkopplad mot, annars finns det en risk att du får betala för trafik gjord i grannlandet, även om du inte varit där. Om din telefon har kopplat upp sig mot en operatör i grannlandet kan du gå in på telefonens inställningar, manuellt söka fram tillgängliga operatörer och välja en operatör i landet där du befinner dig.

Du får även ett välkomst-sms första gången du besöker ett land (och därefter var 7e dag) med priser för det landet.

Kontantkort och mobilt bredband

Kontantkort och mobilt bredband går endast att använda när du är i Sverige.